Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

10-1-2013.ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ .

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Εξω απο τα γραφεία της 4ης ΥΠΕ. από τις 18.00 συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός εργαζομένων του Νοσοκομείου ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨ αλλά και πολιτών για να εκφράσει την αντιθεσή του στις ενέργειες του ΔΥΠΕαρχη κ.Βεντούρη, ο οποίος αποφάσισε τη μεταφορά τριών κλινικών από το Νοσοκομείο ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨στο Γ.Ν.¨Αγ.Παύλος¨  προαναγγέλοντας το κλείσιμο του Νοσοκομείου.

Ο κ.Βεντούρης ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ευρίσκετο εκείνη την ώρα στο γραφείο του και ότι θα δεχόταν το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων και αντιπροσωπεία βουλευτών και άλλων φορέων, για να παραλάβει Ψηφισμα διαμαρτυρίας της συγκέντρωσης, αθέτησε τον λόγο του και δεν ευρίσκετο εκεί.

Μετά από την εξέλιξη αυτή ο συγκεντρωμένος κόσμος κατευθύνθηκε σε πορεία με συνθήματα μέσα απο κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Στην συγκέντρωση παρεβρέθηκαν ο Βουλευτής του ΚΚΕ κ.Κωνσταντινίδης, Ο γραμματέας της Ν.Ε.του ΠΑΣΟΚ κ. Χ.Μακρίδης, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, των Δήμων Ανατολικής Θεσσαλονίκης, της ΕΝΙΘ, της ΟΓΝΕ, της ΑΔΕΔΥ,του ΠΑΜΕ, των Λαϊκών Επιτροπών, των συνταξιούχων,και αλλων μαζικών φορέων της πόλης μας.

Τα αιτήματα των διαδηλωτών ήταν 
  • Η άμεση και οριστική απόσυρση των μέτρων για μεταφορά των κλινικών από τοΝοσοκομείο «ΠΑΝΑΓΙΑ» στο Γ.Ν.¨Αγ.Παύλος¨ και τη λήψη μέτρων για ενίσχυση της καλής και εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨
  • Σαφείς και έμπρακτες δεσμεύσεις από τον Υπουργό Υγείας και τον ΔΥΠΕάρχη που να οδηγούν με σύντομο χρονοδιάγραμμα στην ανέγερση νέας πτέρυγας στο Γ.Ν.¨Αγ.Παυλος¨με χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά προγράμματα(ΕΣΠΑ).
  • Να μην εκτεθούν στον κίνδυνο της  άμεσης απόλυσης οι 65 εργαζόμενοι τηςEUROMEDICA.
  • Να μην υποβαθμιστεί η Δημόσια Υγεία στην περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Ν.Β.














.